Global Project Agency

ALJASKA

Aljaska je na vrhu top destinacija u poslednje tri godine. Veliki broj naših studenata provede leto na nekoj od sledećih lokacija:

Anchorage je glavni grad Aljaske i jedan je od najzanimljivijih gradova. Pristupačan je u pogledu cena i života. Ovo je jedan od retkih gradova gde ne postoji porez na promet. Veliki broj poslodavaca iz oblasti turizma i hotelijerstva zapošljava naše studente, pružajući im tako priliku da provedu leto na ovoj destinaciji. Leti je klima veoma prijatna, temperature se kreću oko dvadesetak stepeni. Velika je potreba za zapošljavanjem studenata, pa je izvesna mogućnost da se pronađe i drugi posao.

Fairbanks je drugi po veličini grad na Aljasci, poznat i pod nazivom ‘Zlatno srce Aljaske’. Nalazi se na zanimljivoj lokaciji, između glavnog grada Anchorage i Nacionalong parka Denali. Atraktivna je lokacija za mnoge turiste, kao i za naše studente koji se zapošljavaju upravo ovde. Kao turistička destinacija, sastoji se od velikog broja hotela, koji pružaju mogućnost za rad učesnicima programa. Studenti imaju mogućnost da pronađu i drugi posao u mnoštvu restorana. Klima je leti na Aljasci veoma pogodna za rad.

Nacionalni park Denali je najzanimljivija turistička destinacija svima koji se upute ka Aljasci. Upravo ova lokacija je našim studentima već godinama unazad, jedna od interesantnijih za rad. Život u Nacionalnom parku je pristupačniji od svih gradova na Aljasci. Studentima su uglavnom obezbeđeni i hrana i smeštaj, što dodatno olakšava boravak. Leto provedeno u Nacionalnom parku je izazov za svakog studenta, kao i mogućnost uživanja u prelepoj i jedinstvenoj prirodi.

ISTOČNA OBALA

Istočna obala se prostire duž Atlantskog okeana, počevši od najsevernije države Maine, pa do Alabame.

Destinacije koje su popularne među učesnicima programa su:

Cape Cod  (Massachusetts) je najpoznatije poluostrvo koje se nalazi u državi Masačusets. Sastoji se od više manjih mesta, koja su posebna atrakcija našim studnetima. Na Cape Cod-u se nalazi veliki broj barova, restorana, kao i mesta za izlaske, što pruža kako mogućnost za rad, tako i povod za zabavu i sticanje novih prijateljstva. Letnje dnevne temperature su dosta visoke, a večernje nešto niže.

Ocean City (Maryland) je turističko mesto, na kome se nalazi glavno šetalište, plaža, zabavni park, kao i veliki broj barova i restorana. Veoma je lako naći dodatni posao, jer je tokom sezone potreba za radnom snagom velika, zbog čega se studenti i odlučuju za ovu lokaciju. Boravak i život su pristupačni svima.

Portland je glavni grad države Maine, sa najvećim brojem stanovnika. Idealna je lokacija za sve studente, koji žele da provedu leto u malom i mirnom gradu. Zastupljen je veliki broj ribljih restorana, po čemu je Portland i poznat, gde dolaze ljudi iz cele države zbog tradicije i kvaliteta usluga. Portland je udaljen na samo dva sata od Bostona, jednog od najvećih gradova na istočnoj obali. Vreme u Portlandu je dosta kišovito što je uobičajeno za taj deo podneblja.

Newport (Rhode Island) spada u veoma popularnu turističku destinaciju za veliki broj stanovnika Amerike. Obzirom da se tek poslednjih godina našlo u ponudi naše agencije, za kratko vreme studenti dele veoma pozitivna iskustva, jer kako i sami kažu, nema mnogo konkurencije među njima, pa je lako naći dodatni posao u obližnjim cafićima, restoranima i hotelima koji se nalaze u ovom gradu. Leta su topla, temperature se kreću oko 28-30 stepeni i prisutna je velika vlažnost vazduha.

Myrtle beach (South Carolina) se odlikuje velikim brojem zabavnih parkova kao turističko mesto poznato i pod nazivom ‘mali Miami’. Odlikuje se po mnoštvu restorana, klubova i diskoteka.  Idealno mesto za studente koji žele da imaju zabavno leto, uživaju u toplom vremenu i noćnim izlascima. Postoji i mogućnost za nalaženje drugog posla u obližnjim restoranima i hotelima.

Gulf Sahores (Alabama) je najlepša peščana plaža u meksičkom zalivu, sa prosečnim temperaturama 30 – 35 stepeni. Veoma atraktivna lokacija za studente, koji žele da provedu leto uživajući u sunčanim danima. Sezona počinje nešto kasnije, što je idealno za studente koji imaju fakultetske obaveze i u junu mesecu.

CENTRALNA AMERIKA

Jackson Hole (Wyoming) je jedno od najpoznatijih zimovališta u čitavoj Americi, za sve ljubitelje skijanja, vožnje motornih sanki i klizanja. Leti u Jackson Hole-u postoje sjajni uslovi za planinarenje, vožnju kajakom, razgledanje prirode i lokalnog životinjskog sveta. U blizini se nalazi i nacionalni park Grand Titon. Wyoming je poznat po maloj naseljenosti čitave države, samim tim je studentima veoma lako da pronađu posao u luksuznim hotelima, restoranima i obližnjim prodavnicama. Uglavnom su obezbeđeni i hrana i smeštaj.

Denver (Colorado) je najveći i najnaseljeniji grad države Colorado, grad je ekspanziji, grad je zastupljen velikim brojem luksuznih hotela. Za ovo mesto je karakteristično da su svim studentima obezbeđeni i hrana i smeštaj. Drugi posao se uglavnom nalazi u obližnjim restoranima. Denver je mesto za sastajanje mnogih biznismena, velikih kompanija, koji koriste usluge poznatih hotela za odmor. Postoji veliki broj filmskih festivala koji se održavaju u ovom gradu. Takođe je poznat po jugozapadnoj kuhinji, a najviše po biftek specijalitetu.